home page

De geur van de nacht


Geheel belangeloos opent de aimabele Emanuele Gargano filialen van zijn beleggingsmaatschappij Koning Midas op SiciliŽ. De spaarders verdringen zich, want de rente van meer dan 20% wordt elk halfjaar stipt betaald. Helaas, na twee jaar wordt de rente ineens niet meer uitgekeerd en blijken zowel het spaargeld als de heer Gargano spoorloos te zijn. Er zijn twee kampen op het eiland: het ene meent dat Emanuele, omringd door halfnaakte vrouwen, op een eiland in OceaniŽ zit, het andere denkt dat hij zo onverstandig is geweest ook spaargelden van maffiosi te beleggen. Montalbano gaat op zoek naar Gargano en zijn mooie Alfa Romeo.

Camilleri is een libertijn, wars van de staat, de christen-democraten, de maffia en de knellende banden van huwelijken en gezin - vandaar misschien zijn enorme populariteit in ItaliŽ.
VN's Detective & Thrillergids


Camilleri heeft een stijl die prachtig is van eenvoud en van onderhuids esprit. En dan is er het SiciliŽ dat hij oproept, in al zijn kleuren en geuren. En zijn eten: je zou er zo naar toe willen vliegen.
Willy Wielek, Trouw

Last modified Monday, March, 28, 2016